Mislite li da je vaš ured dosadnjikav? Dodajte mu malo boje – to bi moglo poboljšati vašu produktivnost i doživljaj vlastitog radnog mjesta.

Ako je u vaš uredski dekor uključeno puno tamnih nijansi, sivih boja ili dosadnih tonova, to možda utječe na produktivnost vaših zaposlenika. Članak u časopisu Entrepreneur donosi rezultate nedavno provedenog istraživanja o tome kako boja ureda može direktno utjecati na kvalitetu rada osoblja. Evo nekoliko savjeta o tome kako dodati malo boje u vaš radni prostor:

  1. Naglasite detalje

Dodavanje detalja u boji odličan je način za podizanje izgleda običnog ureda. Od stolnih pregrada do uredskih stolica, dodavanjem boje znatno ćete promijeniti bilo koji prostor. Steelcase Series 1 stolci omogućuju odabir između raznih boja i dodataka. U kombinaciji s bijelim zidovima i svijetlim podovima, šareni detalji učinit će prostoriju prostranijom i veselijom.

Personalizirajte svoj stolac prema vlastitim preferencijama: https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/uredske-stolice/steelcase-series-1/

Jednostavno i praktično rješenje u otvorenom uredu možete postići sa Divisio Frameless Screen glatkim vizualnim granicama unutar radnih stanica, istovremeno stvarajući toplu i ugodnu atmosferu. Praktična pomoćna tračnica omogućava zaposlenicima personaliziranje radnog mjesta i unosi dodatnu vedrinu u uredski prostor.

  1. Promijenite pod

Star i ofucan tepih može narušiti izgled bilo koje prostorije, a što je istrošeniji to gore za vaš ured. Odlučite se za modernizaciju svojeg radnog mjesta modularnim podnim oblogama, koje se mogu posložiti kako god vam odgovara i dobit ćete uzbudljiv i kreativan prostor. Interface podne obloge savršen su način za osvježavanje izgleda zastarjelih prostorija. Širok raspon sustava podnih obloga omogućava izbor fleksibilnih i funkcionalnih opcija koje pristaju estetici svakog životnog stila.

Ako tepih nije prikladno rješenje za vaš prostor, razmislite o vinil pločama kao o alternativi. Ovakve su ploče dostupne u bezbroj boja i stilova, a vinil je poznat po izdržljivosti i svježem dugoročnom izgledu s vrlo malo brige.

Unesite u svoj ured ljepotu i inovaciju s funkcionalnošću:

https://www.delightoffice.hr/podne-obloge-hr/

  1. Uzmite psihologiju u obzir

Prema psiholozima, boja može imati izravan učinak na ljude. Može čak i utjecati na koncentraciju i raspoloženje. Ako je vaš ured jednoličan, dodajte mu malo žute i zelene boje da biste potaknuli pozitivno raspoloženje, a prostor učinili naizgled većim i modernijim. Kombinacija sivih i bijelih nijansi pogodna je za moderne i čiste prostore, a plave i ljubičaste nijanse potiču koncentraciju, pa su stoga savršene za urede u kojima je razina produktivnosti pala.

Boja se također može koristiti za odvajanje područja ovisno o njihovoj namjeni. Mnogi se uredi odlučuju za uvođenje prostora za „opuštanje“ i „punjenje baterija“, a odabirom da ovi prostori budu mirne, blijede boje, za razliku od jarko obojenih područja za poticanje kreativnosti možete pomoći zaposlenicima da lakše prelaze iz jednog dijela radnog dana u drugi.

Izvor: https://www.duraflor.com/practical_design/forget-boring-think-bright-office/

Autor: Duraflor.com