OPĆI ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA

GDPR je Opći zakon o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine. Zakon o implementaciji zakona donesen je 27. Travnja 2018. godine.

Zaštita osobnih podataka jedan je od osnovnih zadataka koje GDPR stavlja pred organizacije bilo da je riječ o osobnim podacima korisnika ili zaposlenih. Organizacije u svakom trenutku moraju znati gdje su osobni podaci locirani, u koju svrhu i do kada se mogu koristiti.

Od svibnja 2018. godine na snagu je stupio novi propis o zaštiti osobnih podataka kojim se štite osobni podaci korisnika, klijenata i zaposlenih. Delight office solution je svojom Politikom o zaštiti privatnosti odredio koji se podaci korisnika i klijenta prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju kao i koja su prava korisnika vezana uz iznošenje osobnih podataka.

GU nastavku možete u potpunosti pročitati Politiku o zaštiti privatnosti za Delight d.o.o., postaviti nam pitanje vezano uz zaštitu privatnosti.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Delight d.o.o. veoma ozbiljno shvaća privatnost Vaših podataka. Naša Politika zaštite privatnosti je osmišljena kako biste bili obavješteni o našoj praksi u vezi sa prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem podataka koje dostavite direktno Delight-u ili prilikom pristupanja internet stranici www.delightoffice.hr. Molimo Vas da je pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima iste, jer bilo kakvo korištenje ove internet stranice podrazumijeva Vaše prihvaćanje uvjeta navedenih u ovom dokumentu. Pristupanjem ovoj Internet stranici, Vi potvrđujete da ste suglasni sa obvezujućim karakterom ove Politike zaštite privatnosti, i dajete pristanak da se podaci o Vama prikupljaju, koriste i otkrivaju u skladu sa ovom Politikom zaštite privatnosti.

Informacije koje možemo prikupljati i obrađivati

Informacije koje možemo prikupljati i obrađivati su slijedeće:

 • informacije na osnovu kojih možete biti osobno identificirani kao što su ime, prezime, poštanska adresa, e-mail adresa, telefonski broj (u daljem tekstu: osobni podaci)
 • informacije koje se odnose na Vas, ali Vas ne identificiraju kao pojedinca (npr. IP adresa)
 • informacije o Vašoj internet poveznici, opremi koju koristite da pristupite našoj i detaljima o upotrebi

Način prikupljanja informacija

Mi prikupljamo podatke o Vama na nekoliko načina: direktno kada nam iste Vi dostavite, automatski dok koristite web stranicu ili od trećih lica, kao što su naši poslovni partneri.

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dostaviti ili one koji su neophodni kako bismo Vam pružili ili unaprijedili usluge. Vi niste dužni da nam dostavljate nikakve osobne podatke, ali u tom slučaju postoji mogućnost da nećete moći koristiti sve sadržaje internet stranice. Direktne osobne informacije kao što su ime, prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj i slično prikupljamo samo ukoliko nam ih Vi dostavite.

Osobni podaci

Osobni podaci koje prikupljamo na našoj web stranici ili putem stranice mogu obuhvaćati informacije koje navedete:

 • popunjavanjem ili korištenjem bilo kojeg formulara na stranici (npr. “Kontakt”, “Komunikacija”, prijava za “Newsletter” ili u odjeljku “Za arhitekte”)
 • uslijed zahtjeva za dodatnim uslugama
 • prilikom prijavljivanja na promociju pod našim pokroviteljstvom
 • prilikom prijavljivanja problema na našoj stranici
 • druge informacije koje nam dostavite na bilo koji način

Osobni podaci koje prikupljamo na našoj stranici ili putem stranice mogu obuhvaćati i evidenciju i kopije naše međusobne prepiske (uključujući e-mail adrese), ukoliko nas kontaktirate, Vaše odgovore u anketama ukoliko Vas zamolimo da ih popunite u svrhe istraživanja, kao i Vaše pretrage na našoj stranici.

Automatsko prikupljanje podataka

Automatski, dok koristite stranicu, možemo prikupljati podatke koji uključuju detalje o korištenju, IP adrese i informacije prikupljene putem kolačića, web svjetionika i druge tehnologije za praćenje. Pristupanjem našoj stranici Vi ste suglasni s time da možemo automatski prikupljati i obrađivati navedene podatke.

Informacije koje možemo prikupljati automatski prilikom Vašeg pristupanja stranici, dok pretražujete stranici i aktivni ste na njoj, su određene informacije o Vašoj opremi, aktivnostima i obrascima pretraživanja, uključujući i:

 • Detalje o Vašim posjetama našoj stranici uključujući i podatke o prometu, podatke o lokaciji, evidencije i druge podatke o komunikaciji i izvorima kojima pristupate i koristite na stranici
 • Informacije o računalu i internet poveznici, uključujući i Vašu IP adresu, operativni sistem i tip pretraživača.

Informacije koje automatski prikupljamo predstavljaju statističke podatke. Oni nam pomažu da poboljšamo stranicu i pružimo bolju i personaliziranu uslugu jer nam omogućavaju da procijenimo broj naših posjetioca i njihove obrasce korištenja stranice, da sačuvamo informacije o Vašim preferencijama, što nam omogućava da stranicu prilagodimo Vašim interesima, da ubrzamo Vašu pretragu, da Vas prepoznamo kada ponovo posjetite stranicu, kao i da analiziramo kako korisnici koriste stranicu za interne potrebe u oblasti marketinga i istraživanja.

Kolačići i druge tehnologije

Tehnologije koje koristimo za automatsko prikupljanje podataka mogu obuhvatiti:

 • Kolačiće (ili kolačiće pretraživača). Kolačić je mala datoteka koja se nalazi na hard disku Vašeg računala. Vi možete odbiti kolačiće pretraživača odgovarajućim podešavanjem na Vašem pretraživaču. Međutim, ako izaberete ovu opciju, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima naše web stranice. Ukoliko ne podesite podešavanja pretraživača tako da ne prihvatite kolačiće, naš sistem će postavljati kolačiće kada posjetite našu stranicu pomoću pretraživača.
 • Flash kolačiće. Određene funkcije naše stranice mogu koristiti lokalno sačuvane elemente (ili flash kolačiće) za prikupljanje i skladištenje informacija o Vašim željama i navigaciji ka našoj stranici, sa njega kao i na naša stranica. Za flash kolačiće ne vrijede ista podešavanja pretraživača koja se koriste za kolačiće pretraživača.
 • Web svjetionika. Stranice naše web stranice i naši e-mailovi mogu sadržavati male elektronske datoteke poznate kao web svjetionici (nazivaju se i čisti gifovi, oznake piksela i gifovi sa jednim pikselom) koji omogućavaju da prebrojimo korisnike koji su posjetili te stranice ili otvorili e-mailove, kao i prikupljanje drugih statističkih podataka u vezi sa stranicom (na primjer, bilježenje popularnosti određenog sadržaja web stranice i provjera integriteta sistema i servera).

Kako koristimo Vaše informacije

Mi koristimo informacije koje prikupimo o Vama ili koje nam Vi dostavite, uključujući i sve osobne podatke:

 • da bismo Vam predstavili našu stranicu i njegov sadržaj;
 • da bismo Vam osigurali informacije ili usluge koje tražite od nas;
 • da bismo ispunili druge svrhe zbog kojih su informacije osigurane;
 • da bismo Vam dostavljali obavijesti;
 • da bismo izvršili svoje obaveze i primjenili prava koja proističu iz bilo kog ugovora koji ste sklopili sa nama;
 • da Vas obavijestimo o promjenama na našoj stranici, ili bilo kakvom projektu ili uslugama koje nudimo, ili pružamo;
 • da Vam omogućimo da koristite interaktivne funkcije na našoj stranici;
 • da Vas kontaktiramo u vezi sa projektima i uslugama koji nudimo mi ili treća lica, a koji Vas mogu interesirati;
 • u bilo koju drugu svrhu, uz Vašu suglasnost .

Osiguranje sigurnosti Vaših osobnih informacija i drugih podataka

Delight preuzima sve potrebne mjere kako bi Vaše osobne informacije bile sigurne. U tom cilju, samo ovlašteni zaposleni Delight-a, kompanije koje su pružatelji usluga i poslovni partneri, koji su svi obvezni čuvati povjerljive informacije, imaju pristup Vašim osobnim podacima.

Radi zaštite Vaših informacija, uspostavili smo mehanizme koji Vam omogućavaju da upravljate svojim informacijama tako što možete podesiti pretraživač da odbije sve ili neke kolačiće pretraživača, ili da Vas upozori kada se kolačići šalju. Ako onemogućite ili odbijete kolačiće, imajte na umu da neki dijelovi ove stranice mogu biti nedostupni ili da neće pravilno funkcionirati. Pored toga, primjenjujemo mjere koje treba da zaštite Vaše osobne podatke od slučajnog gubitka i neovlaštenog pristupa, korištenja, promjene i otkrivanja. Sve informacije koje nam dostavite čuvaju se na našim osiguranim serverima.

Sigurnost Vaših podataka također ovisi o Vama. Ukoliko ste dobili (ili ste izabrali) lozinku za pristup određenim dijelovima naše stranice, Vi trebate čuvati ovu lozinku u tajnosti. Molimo Vas da nikom ne otkrivate svoju lozinku.

Prijenos informacija putem interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo se mi potruditi da zaštitimo Vaše osobne podatke, ne možemo garantirati sigurnost Vaših osobnih podataka koji su dostavljeni na našu stranicu. Svaki prijenos osobnih podataka je na osobni rizik. Mi nismo odgovorni ukoliko ne podesite privatnost ili ne uzmete u obzir mjere osiguranje koje su date na stranici.

Otkrivanje Vaših informacija

Delight nikada neće dijeliti Vaše osobne podatke sa trećim licima koja namjeravaju ih iskoristiti u direktne marketinške svrhe, osim ukoliko nam niste dali dopuštenje za to.

Mi možemo otkrivati prikupljene informacije o našim korisnicima, kao i informacije koje ne identificiraju pojedinca, bez ograničenja. Možemo otkriti osobne podatke koje prikupljamo mi, ili ih Vi dostavljate kao što je navedeno u ovoj Politici o privatnosti:

 • u sklopu prodaje dijela ili čitavog Delight d.o.o. ili imovine bilo kojem trećem licu ili u sklopu restrukturiranja ili reorganizacije;
 • podugovaračima, pružateljima usluga i trećim licima koje angažiramo da podrže naše poslovanje;
 • da bi se ispunila svrha zbog koje ste dostavili informacije;
 • u druge svrhe uz Vašu suglasnost.

Pored toga, možemo otkriti Vaše osobne informacije:

 • ako smo dužni da otkrijemo ili podijelimo Vaše osobne podatke da bismo ispunili svoju zakonsku obavezu (na primjer ako za to dobijemo sudski nalog)
 • da bismo ispunili bilo koji uvjet korištenja koji važi za bilo koju od stranica, ili da bismo ispunili bilo koji uvjet ili sporazum koji važi za naše usluge
 • ako vjerujemo da je otkrivanje informacija neophodno ili primjereno za zaštitu naših prava, imovine, osiguranja, naših klijenata ili drugih lica. Ovo uključuje razmjenu informacija sa drugim kompanijama i organizacijama za potrebe zaštite od prevara i smanjenja kreditnog rizika.

Pristup i ispravljanje Vaših informacija

Možete zatražiti ažuriranje svojih osobnih podataka koje mi posjedujemo tako što ćete nas kontaktirati na
office.zagreb@delightoffice.com

Ako ne želite da podijelimo Vaše osobne podatke sa nepovezanim trećim licima ili posrednicima u
promotivne svrhe, možete se odjaviti tako što ćete nam poslati e-mail na  office.zagreb@delightoffice.com u kojem ćete navesti svoj zahtjev.

Ako ne želite da Vašu e-mail adresu ili kontakt informacije koristimo za promoviranje osobnih projekata i usluga, ili projekata i usluga trećih lica, možete se odjaviti tako što ćete nam poslati na e-mail office.zagreb@delightoffice.com u kojem ćete navesti svoj zahtjev.

Druge Internet stranice

Naša Internet stranica može sadržati linkove za druge internet stranice koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podliježu ovoj Politici zaštite privatnosti, što znači da ova Politika zaštite privatnosti ne važi za te stranice, te Vam stoga preporučujemo da pažljivo pročitate politiku zaštite privatnosti svake stranice koju posjetite. Ukoliko pristupite drugim internet stranicama koristeći date linkove, operateri ovih internet stranica mogu tražiti informacije od vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.

Maloljetni korisnici

Ukoliko ste maloljetni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja prije nego što nam date informacije o sebi. Maloljetnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju osobne informacije.

Izmjene naše Politike zaštite privatnosti

Delight zadržava pravo vršiti izmjene ove Politike zaštite informacija, bez prethodne najave. Stoga, molimo Vas da slijedeći put kada posjetite našu stranicu, ponovo provjerite uvjete kako biste bili upoznati sa eventualnim promjenama do kojih je došlo. Sve informacije o izmjenama u našoj Politici zaštite privatnosti ćemo objaviti na ovoj stranici. Datum kada je Politika privatnosti posljednji put revidirana nalazi se na vrhu stranice.

Kontakt informacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentar u vezi sa ovom Politikom zaštite privatnosti ili da postavite pitanje u vezi svojih osobnih podataka, to možete učiniti putem slijedećeg maila:  office.zagreb@delightoffice.com.

Politika kolačića

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti vaše postavke internet preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internet preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke.

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića može se napraviti u internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku.

Ako onemogućite kolačiće, vi i dalje možete pregledavati stranicu delightoffice.hr, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li Delight kolačiće?

Delight koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naše web-stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Delight i zašto?

 • Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima.
 • Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Delight koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Moguće je više o tome informirati se na sljedećim poveznicama: