Mnoga današnja radna mjesta uspostavljena su kao uredi otvorenog plana kako bi se potaknula suradnja. Ova vrsta dizajna vrlo je učinkovita, ali u ovakvim uredima ne postoji ravnoteža između interakcije i privatnosti. Nažalost, ovaj je problem u mnogim uredima dosegao kritične razmjere, što se odrazilo na kreativnost, produktivnost i angažman zaposlenika. Zato je dizajniranje u skladu s akustičnom udobnošću u današnje vrijeme važnije nego ikad prije.

Gotovo 50% ljudi koji rade u potpuno otvorenom uredu nezadovoljno je zbog manjka privatnosti na poslu.

Akustična udobnost je ključna u uredu. Akustična pregrada Divisio nudi veliki koeficijent apsorpcije zvuka – čak 0,7. Ona pruža privatnost i osigurava dobrobit radnika u uredu otvorenog plana. Dostupnost pregrade u Delightu moguća je u širokom rasponu tkanina, čime omogućujemo personalizaciju teksture i boje.

Zaobljeni kutevi i specifično dizajniran zatvarač pregrade dostupni su u 7 boja te pružaju osjećaj topline i dobrodošlice. Akustična pregrada Divisio sastoji se od svega 3 materijala – plastike, čelika i tkanine. Tkanina je ušivena na specifičan način pa se pregrade proizvode bez ljepila. Zbog toga se tkanina može vrlo jednostavno zamijeniti, a pregrada se u potpunosti reciklira.

Izvor: https://www.steelcase.com/eu-en/products/acoustic-solutions/divisio-acoustic-screen/

Autor: Steelcase.com

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter