Ovaj bežični svijet dovodi nas do zanimljivih pitanja o načinu na koji ljudi rade u suvremenim uredima. Prijenosna računala, pametni telefoni i tableti nude besprijekornu mobilnost, omogućujući sve većem broju stručnjaka da se povuku na svoja omiljena mjesta u kafićima ili kod kuće. Fleksibilnost potiče ideju da se posao može obavljati bilo gdje.

No je li to istina?

Nedavna je anketa poduzeća Turnstone pokazala da, iako 71% uredskih radnika ponekad radi na daljinu, 72% njih opisuje takav način rada izazovnim. Bez obzira na to je li okolina bučna, Wi-Fi ograničen, ili se suočio s  nemogućnošću ispisa dokumenata ili drugim poteškoćama pri povezivanju sa serverima tvrtke – ti problemi ugrožavaju produktivnost i smanjuju angažman zaposlenika.

Dakle, ako postoje stvarni problemi vezani uz ovakav način rada, zašto tako velik broj radnika i dalje pronalazi svoja „najdraža mjesta“ izvan ureda?

Nedavno istraživanje poduzeća Turnstone pokazalo je da je to možda zato što preferiraju mogućnosti koje često ne postoje na radnom mjestu. Na primjer, kada im se da izbor, 32% radnika između 18 i 34 godine starosti odlučuje se  raditi u opuštenijim uvjetima od onih koji vladaju u tradicionalnim radnim okruženjima. Međutim, to isto  istraživanje pokazalo je da samo 25% stručnjaka ima ovakve prostore na raspolaganju. Od sretnika koji imaju prostorije za odmor, gotovo polovica kaže da ih koriste za pravi posao – ne samo za opuštanje ili druženje.

Što ovo znači za poduzetnike koji žele stvoriti prostore kojima će privući i zadržati najbolje radnike?

To znači da je pružanje palete opcija u uredu ključno za dobrobit zaposlenika. Uz istraživanja koja povezuju fizičko, kognitivno i emocionalno blagostanje s angažmanom zaposlenika – te povezuju angažman s konačnim rezultatima – pojam prostora koji utječe na poslovne rezultate nije uopće sporan.

Zato je Turnstone stvorio nove dopune naše linije Campfire. Naš Slim Table stol izrađen je kako bi osnažio prostorije za odmor, dok Footrest naslon za noge podupire stopala i stražnju stranu nogu kad ste naslonjeni. Skate Table nudi pokretnu radnu površinu koja vam se prilagođava, a ne da se vi prilagođavate svom poslu.

Ako ste spremni istražiti kako biste mogli dodati mjesta za opuštanje u vaš poslovni prostor, spremni smo vam pomoći u transformaciji vašeg ureda.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter