1. Kretanje

U današnjem modernom svijetu, naši prsti dobivaju više vježbe nego bilo koji drugi dio tijela. Toliko, da je moguće provesti cijeli dan sjedeći, dodirivanjem jednog uređaja do drugog. Ali jeste li znali da tijekom osmosatnog radnog vremena trebamo sjediti najviše dva sata? Prema studiji dr. Sc. Jack P. Callaghana, otkriveno je da bi dugoročni cilj zaposlenika trebao biti stajati više nego sjediti.

Ali zašto je promicanje kretanja na radnom mjestu toliko važno? Pa, ne samo da tjelesna aktivnost poboljšava naše položaje, nego je i vitalni sastojak za suradnju. Zaposlenici su produktivniji nakon šetnje ili razgovora s kolegom. Ova vrsta pozitivnih interakcija nadilazi negativne osjećaje o radnom mjestu i poboljšava ukupno zadovoljstvo. Jedan od primjera je WorkCafe, dinamičan prostor koji spaja ljude s kolegama, njihovim poslom i samom organizacijom. Takav prostor sudjeluje u transformaciji tradicionalnog korporativnog prostora za socijalizaciju u destinaciju za povezivanje, kolaboraciju, fokus i inovaciju.

  1. Fleksibilni dizajn

Moderna radna snaga više nije statična. S porastom mobilnosti radnika, fleksibilan dizajn je ključni element za povećanje produktivnosti. Jedan od najboljih načina za uključivanje ovog trenda u vaš uredski prostor je odabir fleksibilnog uredskog namještaja prilagodljivog potrebama zaposlenika i njihovog radnog zadatka. Na primjer, radne stanice koje se pretvaraju u stojeće stolove, pokretne zidove i fleksibilna područja za kolaborativni rad. Razne opcije boja i rasporeda namještaja čine produktivno i nadahnjujuće radno okruženje.

  1. Zdravlje

Kada su zdravlje i dobrobit zaposlenika ključni prilikom dizajniranja uredskog prostora, produktivnost, sreća i zdravlje zaposlenih sve se više rastu. Osim promicanja zdravijeg načina života bogatim hranjivim tvarima i poticanjem šetnje i razgovora, jedan od najutjecajnijih faktora su stolovi promjenjive visine. Promjenjivim položajem iz sjedećeg u stojeći i obratno, ljudi imaju više energije te manju bol u leđima, čime se poboljšava i njihovo držanje.

  1. Priroda

Provođenje više od osam sati dnevno unutar zatvorenih prostora u nama otklanja povezanost s prirodom. Biofilija, naš poticaj za povezivanje s prirodom, povećava produktivnost rada za 15%. Postoji i nekoliko drugih studija koje su pokazale da biljke potiču spoznaju i poboljšavaju naše cjelokupno zdravlje. Naš partner Interface u više linija modularnih podnih obloga uključuje elemente biofilnog dizajna u svrhu promicanja dobrobiti i uvođenja elemenata prirode u uredski prostor, istovremeno brinući o održivosti u cijelom procesu proizvodnje. Integriranje prirode na radnom mjestu zaposlenicima osigurava zdravu ravnotežu i atmosferu!

 

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter