Kakav uredski namještaj će obilježiti ovu godinu ? Kako će izgledati radno mjesto ? Zavirite u najnovije trendove uredskog namještaja.

Namještaj koji promiče suradnju i konverzaciju

Ovaj trend zaista je popularan u posljednjih nekoliko godina. Polako ali sigurno izlazimo iz zatvorenih kabina u otvorenije radno okruženje. Novost je uvođenje odvojenih radnih kapsula koji omogućavaju privatnost. Ova rastuća tendencija promovira slobodan prostor za radnike kojima su potrebni mir i tišina pri obavljanju određenih vrsta zadataka. Ovo je zaista organska kombinacija suradnje i osobnog prostora.

Uredi direktora također su pogođeni ovim trendom. Uredi rukovoditelja bili su nekad prilično mali, dok su neki zauzimali veličinu jedne konferencijske dvorane. Vjeruje se da, uz današnje tehnologije, rukovoditelj ne treba biti vezan za svoj ured kako bi odradio posao. Ovi dizajnerski trendovi uredskog namještaja omogućavaju veću fleksibilnost i pokretljivost.

colaboration

Promjenjive radne stanice

Neke kompanije preuzele su ideju multifunkcionalnog ”sit to stand” stola i pretvorile ga u cjelovito ”sit to stand” radno mjesto. Ovo je odlično rješenje za novoosnovane kompanije kojima je potreban uredski namještaj koji se može nadograđivati i rasti zajedno s njima.

Također, mnoge kompanije potiču sastanke na kojima se stoji naspram onima na kojima se sjedi. Tvrtke žele svoje radnike na nogama jedan dio njihovog radnog dana, a stajanje uslijed sastanka također reducira mogućnost pada koncentracije. Još jedna prednost stajaćih sastanaka je da su znatno kraći i produktivniji. Zaključno, ”stajaći” sastanci biti će jako popularni u 2016. godini.

Radno mjesto dobiva kućni izgled

Jedan zanimljiv trend koji se pokazao iznimno popularnim je uvođenje ”kućnog” namještaja u ured. Ovo uključuje stolove od punog drveta koji izgledaju više kao blagovaonski stolovi ili osvjetljenje koje izgleda više kao kućno nego uredsko.

Vjeruje se da će inspirativnije ili udobnije radno mjesto pomoći zaposlenicima da budu kreativniji i motiviraniji.

home

Integracija tehnologije

Mnogi novi stolovi sjedinjuju se s tehnologijom. Osim utičnice, USB ulaza i USB ulaza za napajanje sada se na stolu nalazi i svjetlo za rad. Ovo olakšava povezivanje pa zaposlenici mogu brzo priključiti svoje uređaje i krenuti s radom. Budući su trendovi dizajna uredskog namještaja usmjereni na tehnologiju, ovakav koncept čini se kao dobra ideja.

tehnologija