Fleksibilni raspored

U današnjoj užurbanoj atmosferi sa konstantnim promjenama u tehnologiji, dobro dizajnirani ured bi se trebao prilagođavati bez napora, prema trenutnim zadacima zaposlenih. Razvijanje površina koje se mogu lako adaptirati prema promjenljivim zahtjevima zaposlenika je suština dizajna u 2017. godini. Pametan odabir uredskog namještaja i dizajn sa uvidom u fleksibilnost će omogućiti vašem uredu da efikasno odleprša u budućnost.

Dizajn otporan na budućnost

Dizajniranje fleksibilnih rasporeda zahtjeva namještaj koji će se prilagoditi novim i promjenljivim zahtjevima. Modularna i mekana sjedišta, modularni stolovi, konferencijske sale i akustični elementi – su primjeri pametnog uredskog namještaja da podrži dobro dizajnirano, visoko funkcionalno radno mjesto.

Napajanje i podaci su još jedna veoma važna stavka pri osiguravanju trajnosti vašeg ureda. Mekane žice su jednostavna instalacijska metoda za napajanje i podatke, koje štede vrijeme, povećavaju sigurnost upotrebe i dozvoljavaju prepovezivanje žica, da bi ste se mogli lako prilagoditi budućim promjenama. Utičnice i prekidači za višestruku upotrebu, i jednostavne konekcije dozvoljavaju proširenje i rekonfiguraciju pri minimalnom trošku.

Integrirana tehnologija

Radna mjesta koja se integriraju s tehnologijom su logičan trend, koji je u usponu. Možemo očekivati da vidimo kako bežično punjenje uređaja postaje sveprisutno.

Uredski namještaj će se izrađivati sa ugrađenim utičnicama, a multimedijalne mogućnosti će biti viđene u dobro dizajniranim, fleksibilnim radnim okruženjima.

Dizajn za produktivnu dobrobit

Produktivna dobrobit je aspekt radnog mesta koji je od nedavno prihvaćen od strane arhitekata i dizajnera. Sa zdravljem i dobrobiti zaposlenih koje su bit prilikom dizajna, vidimo pozitivan efekat na zdravlje, sreću i produktivnost na radnom mestu. Sa ovim vidimo manju promjenljivost radne snage i smanjene ukupne troškove na zaposlene. Stvari poput prostora za kolaboraciju i privatnost, komfor, protok zraka, osvjetljenje, biljke u interijeru, popratne opcije koje promoviraju zdrav život – poput kasnijeg početka radnog dana, ili članarine u teretani; sve podižu produktivnu dobrobit vašeg osoblja.

Vanjština iznutra

Dovesti vanjštinu unutar ureda je trend dizajna koji će ostati aktualan još dugo, a koji se podudara sa produktivnom dobrobiti. Kako uredski radnici provode oko osam sati na dan unutar radnog mjesta, lako se primjete dobrobiti unošenja više prirodnih elemenata na radno mjesto.

Zaključak: U 2017. vidjeti ćemo promjenljive radne sredine sa opcijama za različite radne stilove i zadatke, kao i opcije za odmor i relaksaciju. Sa prirodnim elementima i raznovrsnim teksturama, kada se usklade sa sofisticiranošću, radna mjesta u 2017. će biti prelijepa.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter