Obični, jednobojni zidovi su stvar prošlosti. Suprotno tome, uzbudljivi, apstraktni uzorci i geometrijski oblici predstavljaju novi trend u dizajnu hodnika, soba za sastanke i predvorja poslovnih prostora svuda u svijetu.

„U uredskim prostorima primijetili smo porast broja apstraktnih geometrijskih oblika, koji se dodaju da bi podigli izgled prostorija poput kuhinja, soba za odmor, recepcija, kreativnih prostora, itd.“, rekla je stručnjakinja za dizajn Laura Burns-Lambert. Bivi stol tvrtke Steelcase dizajniran je tako da svojom prisutnošću u uredskom prostoru kreira posebnu osobnost.

 „Područja koja su tradicionalno bila vrlo konzervativna prolaze kroz pravu transformaciju – dodaju im se razni uzorci te tople boje pomiješane s pastelnim ili podebljanim detaljima. Također smo primijetili da se u crno-bijele kombinacije masovno dodaju različite nijanse sive boje, čime se postiže fenomenalan efekt“. Steelcase Lockers kolekcija ormarića omogućava niz mogućnosti za personalizaciju ureda raznim kombinacijama boja i materijala, koji osim estetskog zadovoljstva imaju i svoju praktičnu stranu očitovanu kroz prostornu podjelu u uredima otvorenog plana.

U sklopu ovog novog vala poticanja kreativnosti u dizajnu ureda, na važnosti je dobila i „osobnost ureda“. Naime, poslovni prostori su nositelji duha kompanije, a raznovrsne značajke kulture kompanije vidljive su na njihovim zidovima. Ovo se također manifestira u odabiru boja i uzoraka. Sveobuhvatne karakteristike dizajna, koje se sve više uvode, prenose kulturu kompanije na potencijalne klijente, pa čak i na trenutne zaposlenike. Kaže se da slika vrijedi tisuću riječi – čini se da i dizajn.

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Autor: Zack Sterkenberg

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter