Ogromna se rasprava vodi o prednostima i nedostacima staklenih uredskih pregrada.

Dok dio poslodavaca vjeruje kako mogu postići visok stupanj učinkovitosti isključivo razdvajanjem zaposlenika, jer na taj način zaposlenici jedni druge ne ometaju, ostali su uvjereni kako je živa, interaktivna atmosfera ključ maksimalne produktivnosti.

Neovisno o tome, staklene uredske pregrade su izvor neosporivih prednosti. Niže u tekstu je popis tih prednosti.

Veća produktivnost

Postavljanje staklenih pregrada povećava produktivnost radne snage. Znajući da su konstantno pod nazorom, zaposlenici temeljitije obavljaju posao.

Osim što onemogućavaju lijenost u uredu, staklene pregrade osnažuju osjećaj odgovornosti kod  zaposlenika, što pridonosi boljoj produktivnosti.

Postavljanje staklenih pregrada također pridonosi smanjenu buke u uredima jer su pregrade poprilično zvučno izolirane, što drastično smanjuje broj distrakcija i povećava produktivnost.

Fleksibilnost

Najveća isplativost postavljanja staklenih pregrada leži u njihovoj fleksibilnosti.

Dok je mijenjanje izgleda prostorije s tradicionalnim zidovima zamorno i skupo, staklene je pregrade lako rastaviti i premjestiti gdje nam odgovara. To je velika prednost u slučaju da želite dodati nešto novo u vaš ured ili jednostavno trebate više prostora.

Rastavljanje staklene pregrade ne samo da je jednostavno, već ne iziskuje nikakve dodatne troškove. Posljedično tome, s vremena na vrijeme možete promijeniti izgled vašeg ureda, ovisno o trenutnim potrebama i okolnostima.

Jednostavno održavanje

Iako se možda čini da nije tako, staklene je pregrade lako očistiti i održavati. Sve što vam treba je sredstvo za čišćenje stakla i gotovi ste u tren oka.

Možete na isti način čistiti i obrađene staklene pregrade, no ipak preporučamo krpicu od mikrofibre.

Učinkovitost

Postavljanjem staklenih pregrada možete značajno smanjiti potrebu za električnim osvjetljenjem, posebice tijekom dana. Smanjena ovisnost o umjetnom osvjetljenju, koje je često i skupo, drastično smanjuje količinu potrošene energije i štedi vam novac.

Osim financijske koristi, minimalna potrošnja energije ima pozitivan učinak na okoliš. Na taj način, staklene pregrade pridonose energetskoj učinkovitosti kompanije.

Poboljšano osvjetljenje

Kada govorimo o radnim prostorima, manjak prirodnog svjetla je jedan od najvećih problema s kojima se poslodavci susreću, posebice jer to često utječe na umor i manjak energije kod zaposlenika.

Međutim, ono što možete napraviti da poboljšate zdravlje i moral zaposlenika je da namjestite postojeći prostor na način da u njega ulazi najveća moguća količina prirodnog svjetla.

Postavljanje staklenih pregrada jedan je od najboljih načina da to i postignete.

Privatnost

Suprotno uvriježenom mišljenju, postavljanje staklenih pregrada ne mora nužno ugroziti privatnost. Mnogi ljudi su neodlučni kada je u pitanju postavljanje staklenih pregrada jer ne žele oduzeti zaposlenicima privatnost.

Korištenjem dekorativnog pjeskarenog stakla dobivate otvoreni plan s jednakom količinom prirodnog svjetla kao i kod drugih tipova stakla, no ne ugrožavate privatnost zaposlenika.

Estetska vrijednost

Zbog povećanja globalne konkurentnosti, pridobivanje novih klijenata sve je teže i teže. Zbog toga, uz učinkovitost, i naočitost je ključna kako bi kompanija uspjela zadiviti nove klijente.

Ne možemo poreći da staklene pregrade pridonose elegantnom i lijepom izgledu ureda.

Uz pregršt dostupnih dekorativnih tehnika, pomoću staklenih pregrada možete postići jedinstven, moderan izgled koji će upotpuniti bilo kakav poslovni prostor.

Izdržljivost

Osim što je najfleksibilniji tip pregrađivanja, odgovarajuća debljina stakla vaše pregrade čini ju izdržljivom i spremnom za svakodnevnu upotrebu. Staklene pregrade mogu trajati jako dugo ako ih se pravilno koristi i održava.

Iako vam se čini teško odlučiti koju vrstu stakla bi bilo najbolje postaviti u vaš ured, budući da postoji pregršt opcija za uredske pregrade, izgled koji ste si zamislili i već postojeći izgled prostora su neki od faktora koji će vam pomoći.

Zbog sve većeg broja opcija u dizajnu staklenih pregrada, njihova je popularnost sve veća.

https://www.glassonweb.com/article/benefits-installing-glass-office-partitions

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter