Opis proizvoda

Tijekom posljednjih godina, individualan rad se dramatično promijenio. Korisnici vrlo često surađuju i mobilniji su unutar radnog prostora; ključ za rješavanje problema smanjenja vlastitog prostora jest u razumijevanju da je prostor ujedno i čimbenik koji emocionalno djeluje na ljude. Prema Steelcase-ovoj i IPSOS anketi, 46% zaposlenika u europskim zemljama izjavljuje kako pati od bolova u leđima najmanje jednom tjedno. 63% priznaje da ne podešava mehanizme svoje radne stolice (TNO).

Kao odgovor na najnovije trendove u opremanju poslovnih prostora, Steelcase je lansirao novu liniju za sjedenje – ‘Reply’ i ‘Reply Air’. Ove radne stolice su proizvod kombinacije inovativnog dizajna i specijalizirane tehnologije kao odgovor na svakodnevne potrebe korisnika. Reply portfelj dizajniran je uzimajući u obzir 3 ključna cilja: trenutačnu udobnost, jednostavnost i prilagodljivost. Ova linija nudi 2 dostupna stila, koji pružaju veliki izbor u obliku funkcionalnosti i dizajna. Isabelle Legall, Director Seating Steelcase International, izjavila je: „Skoro 9 godina svog života provedemo sjedeći u uredu, prema tome, udobnost i odgovarajuća potpora su od izuzetne važnosti. Radna stolica Reply je posebno dizajnirana kako bi pružila dinamičnu potporu za sve ključne dijelove kralježničkog stupa: gornji, donji lumbalni kao i zdjelični dio.

Reply „standard“ karakteriziraju 2 gustoće pjene za uravnoteženu lumbalnu potporu, s obzirom na to da gornji i donji dio leđa zahtijevaju različite vrste potpore. Gornji dio Reply naslona sadrži gustu pjenu dok je donji dio prekriven jastukom od meke pjene. Reply„standard“ također uvodi inovativnu tkaninu kojom je obložen. Njegovo posebno svojstvo pruža 50% veću brzinu sušenja naslona u odnosu na standardnu presvlaku; a njegov uzorak stvara dodatnu cirkulaciju zraka omogućavajući veću brzinu sušenja ako se korisnik oznoji.

Nasuprot tome, Reply Air uvodi novu ekskluzivnu mrežastu tkaninu, baršunastu na dodir, koja se automatski podešava pružajući tako potporu svakom individualnom pokretu kralježničkog stupa. S Reply Air radnom stolicom napetost mrežaste tkanine, a samim tim i potpora koju ona pruža, prilagođava se ovisno o sili primijenjenoj na naslon od strane samog korisnika. Ukoliko je potrebno, radna stolica može biti dodatno opremljena lumbalnom potporom koja je podesiva po visini.”

Obje verzije radnih stolica imaju tehnologiju sinkroniziranog mehanizma, koja omogućava da stolica prati prirodne pokrete tijela prilikom naslanjanja. Što se više korisnik naslanja, veći stupanj težine prenosi se na gornji dio tijela, pri čemu je potrebna i jača potpora stolice. S Reply i Reply Air radnim stolicama korisnici mogu s lakoćom prilagoditi otpor naslona (tilt-tension) vlastitoj težini i na taj način imati individualiziranu i stalnu potporu.

Isabelle Le Gall, direktorica Seating odjela tvrtke Steelcase kaže: „Ako se vaša radna stolica ne prilagođava vašem individualnom držanju, onda možete sjediti i na tabureu.Reply mehanizmi za podešavanje lako su dohvatljivi tako da ih možete mijenjati pomoću dostupnih bočnih ručica. Ručice su ujedno i intuitivno postavljene zahvaljujući obliku i slikama s pojašnjenjima.

Svojim dvjema verzijama i širokim spektrom opcija i uzoraka, Reply nudi brojne mogućnosti koje pružaju korisniku slobodu izbora ovisno o osobnom ukusu. Prilagodljive stolice daju korisniku osjećaj da je i radno mjesto prilagođeno njegovim osobnim potrebama.Reply portfelj dizajniran je kako bi zadovoljio glavne izazove globalne organizacije bez ugrožavanja udobnosti i efikasnosti i kako bi odgovorio potrebama ljudi koji sve više rade u timskom okružju.

Kategorija: Uredske stolice

Preuzmite