Urban Retreat Planks

Opis proizvoda

Utemeljena na jednoj od posljednjih Interface kolekcija tepih ploča Urban Retreat, linija Urban Retreat 501 inspirirana je čovjekovom instinktivnom ljubavlju prema prirodi, znanosti inače poznatoj kao ‘biofilija’. U zbijenim stambenim prostorima modernih gradova, ljudi su u potrazi za vezom sa prirodnim svijetom, a dizajn kolekcije Biophilic sada nadahnjuje obiteljske domove i poslovne prostore širom svijeta. Dizajneri unose prirodu u prostor, a upravo Urban Retreat 501 odražava ovaj rastući trend.
Reflektirajući ključne elemente Biophilic dizajna, palete boja unutar zbirke Urban Retreat imitiraju prirodno kamenje, šume i travnjake savane. Prepoznatljiv izgled tkanja specifičan za ovu zbirku kreiran je pomoću inovativnog Interface stroja za tkanje upravljanim od strane računala, prvi takve vrste u Europi.

Skinny Planks

UR 501 prva je kolekcija dostupna u formi Skinny Planks podne obloge, dimenzije 25 x 100 cm, a koja prostoru daje potpuno novu dimenziju i drugačiji osjećaj razmjera. Sada dizajneri raspolažu mnoštvom maštovitih načina slaganja koji pomiču granice dizajna van mogućnosti individualnih tepih ploča. Prikladne su za ‘’herringbone’’ i ‘’ashlar’’ metode instaliranja te dostupne u bojama koje savršeno komplementiraju klasične Urban Retreat tepih kocke, kao i u bojama jakog intenziteta.

Tepih kocke još uvijek su veoma važne i dragocjene: temeljni element u sustavu Interface. No, Skinny Planks podne obloge odraz su mogućnosti van tradicionalne estetike. One pomiču horizonte modularnosti, pružajući pritom slobodu stvaranja inovativnih, uzbudljivih dizajna. Skinny Planks mogu se koristiti za proizvodnju kontrastnih, dramatičnih, dimenzionalno velikih uzoraka, odnosno za definiranje karakterističnih zona za različite aktivnosti. Iskoristive su čak i kao smjernica u pronalaženja redova i znakova.

Više izbora, manje utjecaja na okoliš

Inspirirane krajnjim ciljem strategije Mission Zero za nula (0) utjecaja na okoliš do 2020. godine, Urban Retreat 501 Skinny Plants podne obloge sadrže visok postotak recikliranog materijala, a to je postignuto uporabom 100% recikliranog najlona. Tepih ploče mogu se vrlo jednostavno instalirati pomoću fleksibilnog TacTiles™ načina ugradnje bez lijepljenja, kako bi se smanjili mirisi i emisija štetnih tvari, a mogu se koristiti i u kombinaciji sa Interlay elastičnim podlogama, za poboljšanje akustike i udobnosti. Štoviše, sve tepih ploče mogu se reciklirati kroz Interface ReEntry® program, odnosno povrat što veće količine starih tepih ploča kako bi se smanjila količina onih poslanih na odlagalište otpada ili spaljivanje na kraju svog životnog ciklusa.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter