Radial kolekcija

Opis proizvoda

Nagon za isključivanjem

Većina ljudi ne može živjeti bez njih, ali masivno prisustvo tehnologije svuda oko nas iscrpljuje našu pažnju. Zbog konstantne upotrebe tehnologije pojedinac je pretjerano stimuliran, što stvara želju za stvarnim iskustvima, kako bi obnovio radnu i kreativnu energiju.

Kada su interijeri u pitanju, ovaj trend se odražava u želji za skraćenim i jednostavnijim pristupima dizajnu, sa naglaskom na opipljivost i intuitivnim kontaktom. Dizajn s namjerom postao je avangarda ovog fenomena, promovirajući smirujuće i opuštajuće interijere. Glatka geometrija, mekani rubovi, plišana uređenja i maglovita završna obrada nalaze svoj put u nove prostore za razmišljanje i meditaciju, nudeći svjesnu odvojenost od tehnologije.

Predstavljamo Radial da potaknete vaše kreativno razmišljanje

Tim zadužen za dizajn u Interface-u uživa u uočavanju ovih trendova u nastajanju i pretvaranju istih u prelijepe tepih ploče. Možete uočiti da su proizvodi poput Composure kolekcije i Contemplation kolekcije odgovor na potrebu za mirom i nenaglašenim dizajnom.

Naš posljednji dodatak, Radial, uklapa novi način ekspanzivnog razmišljanja sa paletom iznijansiranih pastelnih i maglovitih neutralnih boja, koje postavljaju temelj za izgled poda u ovim novim mislilačkim prostorima. Suptilne gradacije sadržane u jednoj tepih ploči, materijaliziraju prozirne i maglovite materijale, a pritom stvaraju dinamičan i nenaglašen izgled poda. Svaka varijanta boje u svim tihim pastelima o kojima ste sanjali. Uklapanjem više različitih tonova, blagi nagovještaji boja se presijavaju preko neutralne podloge osvjetljavajući tako šarene bazne svjetlosti na podu.

Radial je proizvod evolucije sofisticiranosti boja i uzorka koji stvara opuštene i tekuće podove – savršena kombinacija za smirene i mislilačke sredine.