Otkrijte novo rješenje koje okretnim timovima donosi kontrolu nad vlastitim radnim prostorom. „Ovo je potpuno drugačiji način planiranja prostora. Obično planirate, pa namjestite prostor i onda tako ostane. Međutim, pomoću Steelcaseove Flex kolekcije vi se odlučujete za fleksibilnost. Zaposlenicima dajemo dijelove i pokazujemo im kako ih mogu postaviti, ali nema pogrešnog načina konfiguracije“, kaže Jamie Pell, Steelcaseov dizajner.

PREGLED DIZAJNA

„Kreativni timovi najčešće rade na računalima te koriste mnoga fizička pomagala. Oni ispisuju dokumente i slike pa im treba puno prostora da iste i izlože“, kaže Pell.

Kombinacijom analognih i digitalnih zaslona olakšat ćete članovima tima prikazivanje i predstavljanje projekata na kojima rade. Steelcaseova Flex Board Cart kolica omogućavaju da se ploča pomiče po uredu, a njena zidna šina i postolje podržavaju više istovremenih vizualnih prikaza. Uz to, Microsoftova Surface Hub 2S i Steelcaseova Roam mobilna postolja čine digitalne sadržaje još dostupnijima.

Članovi tima mogu sjediti ili stajati oko vitkih Steelcaseovih stolova iz Flex kolekcije, uz dovoljno mjesta za laptope i jutarnju kavu.

TIMSKO PROMIŠLJANJE

Akustične granice i bijele ploče dijelovi su idealnog prostora u kojem ideje slobodno kruže tijekom kreativnog timskog promišljanja. Vitki stajaći stolovi drže sve sudionike aktivno uključenima u razgovor.

„Ako dobro osmislite dizajn prostora, uključit ćete više manjih zona za promišljanje i dijeljenje ideja. Steelcaseovi Flex Acoustic Boundary mobilni panoi omogućit će vam da podijelite veći prostor na manje specijalizirane zone“, kaže Anne Sprague, Steelcaseova dizajnerica.

Integrirani držači mogu po potrebi držati ploče i samostojeće panoe u određenom položaju, što će vam omogućiti prikazivanje sadržaja i okomito i vodoravno. Osim toga, u Steelcaseove Flex košarice i šalice možete pospremiti markere, ljepljive bilješke i spajalice, a one se mogu postaviti i na stolove.

Osigurajte privatnost ili dijelite ideje s kolegama pomoću Steelcase Flex kolekcije - Hrvatska 2020

DIZAJNERSKA RADIONICA

Lako je okupiti tim na dizajnerskoj radionici – sve što treba jest spojiti četiri Steelcaseova Flex stajaća stola.

„Ovi radni stolovi mogu se koristiti i rekonfigurirati na toliko načina. To je posebno važno za kreativne timove kojima je potrebna aktivna suradnja u obliku suradničkog promišljanja i dijeljenja ideja. Kotačići stolova okreću se u smjeru kretanja pa je pomicanje vrlo jednostavno, ali ne pod cijenu stabilnosti kakvu tradicionalni kotači ne dopuštaju – bez da ih zaključavate“, kaže Sprague.

U situaciji kad su okruženi samostojećim panoima, članovi tima lako mogu pristupiti svim potrebnim informacijama i idejama. Uz to, Steelcaseov Flex Power Hanger produžni kabel olakšava punjenje uređaja za vrijeme kretanja po uredu. Ovaj kabel može se objesiti na stol ili na postolje, a omogućit će vam da uredno posložite kablove, što znači da nećete više za njih zapinjati niti ih otpetljavati pod stolom.

Osigurajte privatnost ili dijelite ideje s kolegama pomoću Steelcase Flex kolekcije - Zagreb

OSOBNI FOKUS

Za trenutke fokusiranja, Steelcaseovi Flex Free-Standing panoi s magnetnim rubovima omogućit će članovima tima da se ograde, birajući jednu od brojnih mogućih konfiguracija.

„Ove panoe možemo upotrijebiti na toliko načina. Možemo ih povezati i tako podijeliti prostor na manje privatne kutke. Zatim, kada dođe vrijeme za suradnju, samo ih razdvojimo i mogu se koristiti za prikaz prikvačenog sadržaja“, kaže Pell.

Vitki stajaći stolovi omogućavaju nam da biramo način držanja tijela – čak i hoćemo li sjediti ili stajati. Integrirani naslon za noge pruža intuitivnu udobnost, a privjesci su rješenje za odlaganje osobnih predmeta. Integrirano napajanje s jednim kablom ima do sedam utikača, a neovisno o njemu možete lako pomicati vaš stol.

Želite li istražiti više načina za rad sa Steelcaseovom Flex kolekcijom? Kontaktirajte naše konzultante za radna mjesta.

Izvor: Steelcase.com