Tepih podovi općenito imaju dug životni vijek, ali to uglavnom ovisi o kvaliteti tepih ploča, količini prometa na vašem podu i usvojenom rasporedu održavanja. Iako redovito čišćenje i pravilno održavanje mogu povećati životni vijek vašeg tepiha, redovita uporaba značit će da ćete ih kad tad trebati zamijeniti.

Neki od znakova koji mogu ukazivati ​​na to da biste trebali zamijeniti tepih mogu biti očiti, dok je druge teže primijetiti. U ovom smo članku istaknuli neke snažne razloge i znakove koji upućuju na potrebu zamjene tepih podova.

Problemi s plijesni ili bakterijama

Neaktivna i zatvorena radna mjesta povećavaju rizik od plijesni, gljivica i bakterija na tepih podovima. Ako na svom tepihu primijetite tragove ili mrlje koji ukazuju na problem s plijesni, neophodno je što brže čišćenje područja kako biste spriječili širenje bakterija na cijelo područje. Međutim, u nekim ćete slučajevima primijetiti da zamjena tepiha postaje jedina opcija.

Ako koristite tepih ploče Interface znali biste da svoje proizvode stvaraju na siguran i učinkovit način tako da ploče tepiha traju dulje i ostaju svježe.

Intersept®, Interface-ov zaštićeni konzervans, trajno je ugrađen u primarnu podlogu svih modularnih tepih ploča, kao i u preporučena ljepila. Nudi zaštitu od bakterija i plijesni koje mogu utjecati ne samo na životni vijek tepiha već i na kvalitetu okoliša u zatvorenom.

Interface-ov konzervans Intersept® nudi zaštitu od bakterija i plijesni na tepih pločama.

Tvrdokorne mrlje

Postoje razne tehnike uklanjanja mrlja koje vam pomažu vratiti prvotni izgled tepiha. Međutim, bit će efektivne ili barem malo ovisne o kvaliteti tepih ploča i kvaliteti pređe koja se koristi za njegovu izradu. Također, vrsta kemikalije kojom se rješavate mrlja. Ona može biti iznenađenje, a i određeni tretmani mogu donijeti više štete nego koristi.

U određenim je slučajevima neizbježno zamijeniti tepih podove ili samo područje na kojem je problem vidljiviji s novom podnom oblogom, kako biste se u potpunosti riješili problema.

Jednostavna i brza zamjena pojedinačne podne obloge.

Ako je problem pod kontrolom, dublje čišćenje može vam biti od pomoći. Interface ima program čišćenja i održavanja kako bi vaš pod bio dugotrajan, higijenski i lijep kao što je bio prvog dana njegove ugradnje.

Neugodni mirisi

Miris u bilo kojem prostoru može zaista odvratiti udobnost prisutnih i ozbiljno utjecati na radnu učinkovitost. Miris je pokazatelj da podovi mogu biti leglo plijesni ili bakterija. Pokušajte s dubinskim čišćenjem i ako se problem nastavi, više je nego vjerojatno da vam trebaju novi i svježi tepih podovi.

 

Rebranding ili dizajn interijera

Ako radite na renoviranju dekora u vašem prostoru, zamjena tepiha za usklađivanje sa novim standardima brenda i ostalim elementima u interijeru postaje neophodna. Podovi su najuočljivije područje bilo kojeg prostora, važno ih je uključiti u svoj plan obnove.

Tepih su veoma isplativo rješenje, lako se postavljaju čak i u sobe neobičnog oblika, trajne su, održive i raznolike kako bi vaš prostor izgledao svježe i živopisno. Provjerite više o prednostima tepih ploča.

Ako su vam potrebne dodatne pojedinosti ili trebate razgovarati s našim stručnjacima kako biste bolje procijenili podove, kontaktirajte nas.

Izvor: Interface.com