Naša kreativna arhitektica Irina Jankovska donosi vam savjete kako da svoj ured kod kuće pretvorite u radnu oazu u kojoj je obavljanje posla prava uživancija!

1. Lokacija!

Za pozicioniranje ureda unutar doma, prvo trebate razmisliti kada i kako obavljate svoj posao. Odaberite lokaciju sa prisutnošću prirodne svjetlosti i pogledom, dok u prostoru bez prozora, iznad stola pozicionirajte lijepu fotografiju ili svoju stolicu smjestite s pogledom na ulazna vrata.

2. Radni stol u centru pažnje

Pri odabiru stola obratite pažnju na 3 stvari:

a) dimenzije koje odgovaraju vašem načinu rada, ovisno o radu na laptopu ili računalu s više ekrana.
b) Ništa izgled kućnog ureda ne čini zatrpanim kao što ga čine isprepleteni kablovi. Pripazite da vaš stol uključuje prostor na plohi stola ili držaće.
c) Pružite si opciju da stojite. Odabir usmjerite na moderniji radni stol koji omogućava i sjedeće i stajaće načine rada.

3. Udobnost je krucijalna

Uložite u dobru radnu stolicu. Satima sjedite u svojoj stolici dok radite, zato je lijepa, ergonomski točna i udobna stolica vrijedna svakog novca.

4. Zidove obojite u tonove koje volite

Boja koja motivira na rad. Za neke ljude to je svijetla i živahna paleta poput narančaste ili limeta zelene, dok drugi trebaju smirujuće nijanse poput botaničko zelene ili ‘morska pjena’ plave za dobru motivaciju. Također, u obzir valja uzeti i ljepljive zidne tapete.

5. Prilagodite osvjetljenje

Ured s pregršt svijetlosti će smanjiti naprezanje očiju i potencijalne glavobolje. Pozicionirajte monitor tako da nema odsjaja od prozora ili padajuće svijetlosti iznad glave i postavite malu radnu lampu na stol za potrebe određenih zadataka. Važna stvar za uzeti u obzir prilikom odabira svijetla za radni prostor; bijelo svijetlo povećava produktivnost dok žuta svijetlost može izazvati osijećaj umora i manje produktivnosti.

6. Maksimizirajte prostor

Organizacija je posebno kritična u malim prostorima. Dodaci poput stolnih organizatora, Mobile Caddy (vješalica za torbu), osobna viseća konzola na stolu, police, i sl., može pomoći organizirati vaš radni prostor dok vam svi alati ostaju nadohvat ruke.

7. Unesite osobni stil

Vaš bi kućni ured trebao biti pravi prikaz vaših osobnih vrijednosti i stila. Inspirirajte se. Odaberite komad dobrog slikarskog umijeća, uokvirite vama posebnu fotografiju za radni stol – koja će vas motivirati da stvarate i svoj posao uvijek dovodite do kraja.

8. Dekorirajte biljkama

Kada provodite puno vremena u prostoru, biljke vam pomažu da se osjećate povezani s vanjskim svijetom. Velika masivnija biljka, vaza sa cvijećem, ili sukulenti, također dodaju finu dozu boje vašem radnom prostoru u kući.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter