Interface je predstavio svoju prvu kolekciju luksuznih vinil podnih obloga (LVT) – Level Set™. Ova kolekcija dozvoljava korisnicima da istražuju nove mogućnosti za dizajn, kao i da stvaraju iskustva sa bogatim teksturama za doslovce svaki tip primjene. Ovaj modularni otporni pod nudi integraciju sa svim tepih oblogama iz Interface-a, sa kojima stvara prelijepe, funkcionalne prostore koji čine spoj tvrde i mekane podloge.

Level Set™ daje arhitektima, dizajnerima i krajnjim korisnicima birani set LVT mogućnosti koje unose izložene, hrapave prirodne materijale u prostor. Teksture, boje i uzorci koji su dostupni u kolekciji odgovaraju na potrebu korisnika za svjetlijim tonovima u podu koji pruža bolji odraz svjetlosti – što je idealno za implementaciju biofiličnih elemenata dizajna u prostore i maksimalno iskorištenje pozitivnog utjecaja dnevnog svjetla.

Level Set™ kolekcija je dizajnirana sa namjerom da odgovori na povećanu potrebu korisnika za podnim rješenjima koja imaju izgled prirodnih materijala, a funkcionalnost, izdržljivost i pristupačnost LVT-a. Kako se potreba za jedinstvenim dizajnom u suvremenim interijerima povećava, kao i potražnja za komplementarnim tvrdim i mekanim podnim oblogama u modularnom obliku – Level Set™ nudi korisnicima dobro definiran izbor tvrdih i mekih podnih obloga od jednog dobavljača i stvara jedinstvenu atmosferu.

Dostupna u 28 varijacija, prirodno i šarano drvo i prirodan i šaran kamen, Level Set™ kolekcija se uklapa sa ponudom tepih obloga iz Interface-a i dosljedna je globalnim standardima dizajna kompanije. Kolekcija dolazi u standardnim 25 x 100cm Skinny Planks i 50 x 50cm kvadratnim formatima.

Sva LVT rješenja iz Interface-a, uključujuči i Level Set™ će imati sljedeće karakteristike:

  • Dizajnirana da se uklapaju u Interface Skinny Planks i kvadratne formate, spajajući se precizno po stranama, dozvoljavajući korisnicima da upare tvrde i meke podove bez potrebe za slaganjem materijala jedan preko drugog – tako smanjujući troškove ugradnje
  • Projektirana na kompatibilnu visinu (ukupna debljina ploče 4,5mm) sa Interface tepih oblogama, pružajući mogućnost hodanja preko tvrde na meku podlogu bez prelaznih lajsni – smanjujući nepotreban rizik od zapetljanja i uklanjajući broj materijala za specifikaciju i nabavku
  • Povećana debljina također omogućava bolju pokrivenost neravnina ispod poda i smanjuje nivo buke koji se prenosi između katova
  • Konstruirana sa patentiranom TacTiles® podlogom koja se lako ugrađuje bez korištenja ljepila
  • Napravljena da osigura prostornu stabilnost za sjajne mogućnosti poda
  • Adaptirana za korištenje sa Intercell podignutim podovima, kao dio paketa za kompletnu modularnost
  • Dizajnirana sa Ceramor™ površinskim slojem od UV stabiliziranih keramičkih zrnaca, da bi pružila trajan finish – otporan na ogrebotine i habanje u izazovnim, visoko prometnim prostorima.
  • Stvorena sa Sound Choice™ patentiranom podlogom koja odgovara na akustične i zvučne zahtjeve za absorbiranjem zvuka i smanjenjem vertikalnog prenosa zvuka, što čini Interface LVT kolekcije idealnim za poslovne sredine, uključujući i smještajne.
  • Konstruirana sa materijalima i reciklažom sa namjerom da ispuni deklaraciju o utjecaju proizvoda na životnu sredinu (Environmental Product Declaration – EPD).
  • Osigurana Interface garancijom od 15 godina

Pogledajte kolekcije:

Level Set Stones kolekcija

Level Set Wood kolekcija

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter