Na našem novom radnom mjestu najveći je prioritet osigurati operativnu sigurnost svakog prostora poduzimanjem pravih mjera za sigurnost i primijeniti dizajn koji pomaže umanjiti rizik prenošenja koronavirusa.

Da bismo zaštitili sebe i druge, svi trebamo igrati svoju ulogu, u svakom trenutku promatrajući nove Covid-19 protokole na radnom mjestu. Smjelost i povjerenje ključni su za uspjeh, a oni će se održati jedino ako se svatko od nas ne samo ponaša odgovorno, već to isto i vidno primjenjuje.

Orangebox je osmislio koncept Hula Hoop ureda kako bi pomogao svima, organizacijama bilo koje veličine, da razumiju, zapamte i prakticiraju nove protokole. Izdvojili su Hula Hoop (trend 1950-ih) jer vizualno pokazuje reprezentativan prikaz sigurne udaljenosti između kolega; kombinacija vašeg 1m obruča i tuđeg 1m obruča stvara obaveznu udaljenost od 2m koju trebamo međusobno održavati u svakom trenutku.

U sklopu Hula Hoop koncepta Orangebox je iznio nekoliko popratnih preporuka za koje smatramo da ih treba uzeti u obzir u novom obvezujućem pravilniku o ponašanju s poslodavcem i ostalim kolegama.

Br.1
Vizualizirajte vlastiti 1m Hula Hoopa (1m + 1m = 2m) kako biste olakšali održavanje potrebnih 2m fizičke distance. Bliski kontakt može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.2
Pridržavajte se novih protokola. Oni su dizajnirani kako bi zaštitili vas i vaše kolege. Bez njih ureda Hula Hoop nije održiv. Nepoštivanje uspostavljenih protokola može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.3
Pridržavajte se protokola za protok prometa na svom radnom mjestu i nikada ne ugrožavajte kolegu nepoštivanjem fizičke distance od 2m. Bliski kontakt može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.4
Uvijek kolegama prilazite svojim licem prema dolje nikada odostraga. Bliski kontakt može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.5
Nosite sa sobom svoju radnu opremu gdje god idete – i uvijek koristite samo nju. Tako svaku površinu možete učiniti svojom. Kontaminirana površina može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.6
Koristite pregradne zaslone između radnih stanica, kako bi se zaštitili od prijenosa virusa zrakom.

Br.7
Dodajte još jedan sloj zaštite nošenjem zaštitne maske da bi sačuvali i svoje zdravlje i zdravlje svojih kolega. Bliski kontakt može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.8
Uvijek operite ruke kada ste u kontaktu s novim površinama. Kontaminirana površina može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Br.9
Uvijek nosite maramice, u slučaju da trebate kihnuti ili zakašljati. Prijenos zrakom može dovesti do zaraze koronavirusom.

Br.10
Nikad ne ostavljajte svoje osobne stvari na radnoj stanici. Može dovesti do prijenosa koronavirusa.

Ponovno prilagodite i reorganizirajte
Hula Hoop koncept ureda zahtijeva da uvijek budemo fizički distancirani barem 2m od svojih kolega. To se može olakšati zamjenom postojećeg namještaja, stvaranjem novih postava ili kombinacijom i jednog i drugog.

U sklopu Covid-19 radnog mjesta, Orangeboxovi Smartworking® 3P-ovi poprimili su novi značaj:

Blizina(Proximity): vizualizacija hula hoopa olakšava održavanje naših novih osobnih protokola blizine u svakom trenutku!

Privatnost (Privacy): da biste zaštitili povjerenje na radnom mjestu u vrijeme pandemije, koristite prostor koji je dozvoljen, i treba uvijek biti prema novo definiranim protokolima.

Dozvola (Permission): da bismo bili operativno sigurni na radnom mjestu u vrijeme pandemije, prostore moramo koristiti samo na dozvoljene načine i uvijek se moramo pridržavati novih protokola.

Hula Hoop koncept ureda Orangeboxu pruža platformu za dizajniranje i isporuku namještaja klijentima koji traže rješenja za radno mjesto u doba pandemije.
Saznajte više informacija o proizvodima za provedbu Hula Hoop uredskog koncepta.

Izvor: Orangebox.com