Poštovani posjetitelji,

pozivamo vas da navratite u naš Showroom i isprobate nevjerojatne mogućnosti najnovije i najergonomičnije radne stolice kompanije Steelcase.

Gesture je prvi radni stolac dizajniran kao podrška našim interakcijama s modernim tehnologijama, inspiriran pokretima ljudskog tijela i kreiran za današnji način rada.

gesture-video.jpg
Gesture stolac – Dizajnerska priča
new-york-times.jpg
New York Times o stolcu Gesture

Tehnologija je najveća sila koja upravlja promjenama u načinu na koji radimo, živimo i ponašamo se. Brojni novi uređaji koje dislociramo tijekom našeg radnog dana omogućuju nam učestale ”skokove” između pojedinih radnih zadataka. Gesture je prvi takav stolac kreiran na način da podrži naše interakcije s današnjim tehnologijama.

gesture-news.jpg

Globalna studija položaja tijela

studija.jpg

Naša studija provedena je od strane “Steelcase WorkSpace Futures” i “Steelcase Design Studio”.

Globalnim istraživanjem temeljenim na promatranju 2000 ispitanika u njihovim različitim položajima u čak 11 zemalja, otkrili smo devet novih položaja kao produkta interakcije sa novim tehnologijama i načinom rada. Proučavali smo način na koji ljudsko tijelo komunicira s tehnologijama i kako reagira kada korisnik prelazi s jednog uređaja na drugi. Istraživanje je otkrilo ergonomske implikacije koje, ukoliko nisu adekvatno usmjerene, mogu uzrokovati napor i nelagodu.

Obzirom na izostanak odgovarajuće potpore ovim novim položajima, korisnici osjećaju bol i neudobnost, čineći tako dugoročnu štetu svojem tijelu. Dok tehnologija pomaže produktivnost, može ujedno izazvati bol koja ometa naš rad, kreativnost i sposobnost koncentracije.

Na temelju ovog istraživanja, dizajnirali smo stolac Gesture koji podržava brojne promjene položaja izričito izazvane uporabom današnjih tehnoloških uređaja.

Dizajn: Inspiriran ljudskim tijelom

Nismo počeli sa dizajnom stolca. Počeli smo gledajući jedinstvene pokrete i položaje tijela. Baš poput ljudskog tijela, Gesture je osmišljen kao sustav sinkroniziranih sklopova.

1) Osnovni dio

  • Naslon i sjedalica Gesture stolca sinkronizirano prate pokrete svakog individualnog korisnika, osiguravajući tako kontinuiranu i trajnu podršku.
  • Naslon se prilagođava korisniku neovisno o položaju tijela ili uređaju koji koristi.

2) Zglobni dio

  • Rukonasloni Gesture stolca oponašaju pokrete ljudske ruke, osiguravajući korisniku optimalnu potporu bez obzira na položaj u kojem se nalazi.
  • Ruke i ramena zadržavaju potporu i kada osoba koristi smartphone, laptop ili tablet.

3) Sjedalni dio

  • Sjedalica Gesture stolca osigurava udobnost cijelom svojom površinom do rubova.
  • Fleksibilnost po obodu omogućava korisnicima sjedenje u varijetetu položaja bez ometanja.

Korisnik:

  • Gesture stolac uzima u obzir različite tipologije tijela i navike sjedenja, brzo se  adaptirajući potrebama svakog individualnog korisnika.
  • Korisnici mogu podesiti Gesture istom jednostavnošću kao što to čine s položajem vlastitog tijela.
gesture-dizajn.jpg

 

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter