Bez obzira na vrstu radnog mjesta kojeg dizajnirate, iznimno je važno dizajnirati poticajno okruženje na angažman zaposlenika. Kada se radnici osjećaju korisni na svom radnom mjestu, to pozitivno utječe na njihov radni učinak i zadovoljstvo poslom. Zaposleni djelatnik je sretan što svakodnevno odlazi na posao, uživa u poslu koji obavlja, osjeća se povezanim s kolegama i općenito je ponosan što radi za svog poslodavca. No, u Steelcase Global Workplace izvješću, istraživanje je pokazalo da je samo 13% globalnih radnika visoko angažirano i vrlo zadovoljno na radnom mjestu, dok je 37% ili osrednje ili jako demotivirano.

Mnogi čimbenici utječu na sreću zaposlenika, ali radno okruženje igra značajnu ulogu u poticanju angažmana radnika. Jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje produktivnosti zaposlenika je strateška upotreba boja. Šareni dizajn ureda pun je vizualnog interesa i može čak utjecati na rezultat. Psihologija boja je suptilna, ali predstavlja učinkovit način za poboljšanje produktivnosti zaposlenika, a ponekad samo mali dijelić boje može učiniti puno kroz uredski namještaj ili pribor.

Crveni tepih

Nitko se ne voli osjećati vezanim za jedno mjesto cijeli dan, pa nije ni čudo da visoko zaposleni radnici obično zahtijevaju da imaju mogućnost kretanja i mijenjanja položaja tijekom dana. Da biste potaknuli kretanje, dodajte crvene detalje. Crvena je izuzetno moćna, uzbudljiva boja poznata po poticanju pokreta i povećanju energije. Tepisi, poput onog prikazanog na fotografiji, sjajan su način za dodavanje crvene nijanse na radno mjesto i, ako su pravilno raspoređeni, mogu dodatno potaknuti kretanje zaposlenih.

Uredska oaza

Mogućnost korištenja mobilne tehnologije na radnom mjestu izrazito je važna za poboljšanje učinka. U Global Workplace izvješću o radnim mjestima, 88% visoko angažiranih radnika izjavilo je da mogu birati gdje rade u uredu na temelju zadatka koji obavljaju.

Pri dizajniranju radnog mjesta na kojem radnici imaju takvu vrstu slobode kretanja, razmotrite namjenu određenih područja za koja birate boje. Na primjer, mnogi radnici žude za mogućnošću povlačenja u mirno, udobno mjesto gdje mogu raditi sami kada se stvarno trebaju usredotočiti. Budući da je plava boja povezana s osjećajem spokoja i pokazalo se da potiče koncentraciju, potražite načine za dodavanje plavog tona tim prostorima.

Sjedala Hosu Lounge iz Delightove ponude savršeno funkcioniraju u fokus zonama. Ne samo da su dostupna u lijepoj nijansi plave boje, već svojim konvertibilnim stilom omogućuju ljudima rad na njima najudobniji način.

Rijetko tko ikada radi doista sam. Radnici moraju biti u mogućnosti surađivati jedni s drugima, tako da je iznimno važno imati prostor za suradnju koji dozvoljava fokusiranje na zadatak. 94% zaposlenih i zadovoljnih radnika kažu da im radno okruženje omogućuje rad u timovima bez ometanja.

Kada ljudi rade kao tim, često moraju planirati ili generirati ideje. Žuta i narančasta su boje povezane s kreativnim razmišljanjem i energijom, tako da dodavanje nijansi ovih boja kroz stolove ili sjedenje u kolaborativnim prostorima, kao što je konferencijska stolica Massaud, može stvoriti iskru inspiracije koja će pomoći radnicima da pronađu nove i inovativne ideje.

 

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter