Možda vašem uredu nije potrebno potpuno redizajniranje, već ga samo treba malo dotjerati.

Evo 6 stvari koje će učiniti vaš prostor produktivnijim i inspirativnijim:

  1. Svedite smetnje na minimum

U današnje vrijeme nosimo posao (kao i zabavu) sa sobom gdje god pošli – na našim laptopima, tabletima i telefonima. Na svim tim uređajima već ima dovoljno smetnji koje nam potencijalno mogu smanjiti produktivnost ili loše utjecati na našu kreativnost. Naše radno mjesto ne bi smjelo biti jedna od smetnji. Ljudima treba dati pogled na prirodu i čiste zidove. Svi volimo da sve bude jednostavno, jer radno mjesto nije muzej. Previše umjetnina ometat će radnike. Savjetujemo da izbjegavate i one inspirativne citate jer su zastarjeli.

  1. Uzmite buku u obzir

Želite li glazbu? Bijeli šum? Rozi šum? (Da, postoje različite boje buke.) Koja razina buke odgovara vašem poslovnom okruženju ili ljudima koji koriste vaš ured? U dijeljenom radnom prostoru ekstrovertima više odgovara glazba, a introvertima bijeli šum. Ako imate hrpu inženjera koji rade sa slušalicama u ušima, ne morate ništa poduzimati. Međutim, ako imate mješavinu različitih tipova ljudi, trebate razmisliti o tome što bi bilo najprikladnije za vaš prostor i što će svesti smetnje na minimum i povećati produktivnost. Dobro akustično rješenje može biti i sam strop dizajniran u nekoliko različitih visina da omogući fleksibilnost pri određivanju različitih razina buke.

  1. Namještaj je važan

Garniture za sjedenje su sjajne, ali ne nužno za višesatni rad. Omogućite si stolove i napajanje u opuštenijem okruženju da možete biti produktivni ukoliko odlučite da nećete imati tradicionalnu radnu površinu poput stola. B-Free podržava individualni i grupni rad kroz širok raspon mogućnosti primjene, od prostora za individualnu koncentraciju do postavki za neformalne veze i planirane i improvizirane suradnje. Što god da radite, nemojte štedjeti na stolicama. One su iznimno važne za vaše zdravlje. Pobrinite se da radnicima date mogućnost odabira između sjedenja i stajanja. Ponavljamo, važno je za zdravlje, a i stajanje na poslu postaje sve popularnije.

Dajte ljudima više opcija: https://www.delightoffice.hr/m/steelcase-hr/predvorja-i-recepcije/b-free-9/

  1. Pobrinite se za rasvjetu

Ništa ne može nadmašiti prirodno svjetlo, ali nemate uvijek luksuz da vam je dostupno u izobilju. Dakle, nemojte štedjeti na rasvjeti i pobrinite se za dodatne izvore svjetlosti osim uobičajenih fluorescentnih žarulja. Svjetiljke mogu biti zabavne i funkcionalne u uredskom prostoru. S njima je lako eksperimentirati, a lako se i pomiču. Za veću raznolikost, proučite si stambene dizajne. Neke rasvjete mogu se programirati na različite načine. Što mislite o promjeni boje svjetla u slučaju da vaš tim dostigne cilj prodaje? Također, neka zidovi ostanu svijetli i neugledne boje. Nemojte posvuda dodavati jarke boje. Sjećate li se što smo rekli o umjetninama?

  1. Uključite pogled

Dobro je od prirode napraviti ukras – idealno imati dvorište u sklopu poslovnog prostora. Ako si ne možete omogućiti pogled na zelenu površinu, stvorite si ju sami pomoću živog zida ili krovnih prozora. I upamtite, gledanje u daljinu je dobro za oči.

  1. Zabavljajte se

Pomičite svjetla, pomičite biljke. Ima puno stvari poput plastelina i ploče za crtanje, s kojima se radnici mogu zabavljati kad im treba predah. Staromodne puzzle su još jedan način kako usmjeriti mozak u skroz drugom smjeru dok se odmarate od ekrana.

Izvor: https://www.fastcompany.com/3038981/7-steps-to-a-more-productive-and-inspiring-workspace

Autor: Liz Elam