Dani zatvorenih ureda već su iza nas; sada živimo u svijetu u kojem bi kompanije trebale ne samo prihvatiti, već i poticati rad na daljinu ili pisanje članka u lounge fotelji. U konačnici, svoj tim učinit ćete produktivnijim ukoliko im omogućite prostore koji se prilagođavaju različitim načinima rada.

Društvene zone za opuštanje

Današnje tvrtke shvaćaju da je unakrsna razmjena ideja između različitih odjela temelj inovativne radne kulture. Kompanije kreiraju zone poput kafića, prostorija za ručak i soba za igru gdje se zaposlenici iz različitih odjela mogu opustiti, susretati jedni druge te voditi razgovore koji se inače ne bi dogodili.

Ad-hoc prostori za spontane sastanke

Svaki četvorni metar poslovnog prostora je dragocjen, stoga je pronalaženje kreativnih načina njegove optimizacije temelj svakog uspješnog poslovanja. Ad-hoc prostori omogućuju zaposlenicima brže i spontane razgovore nakon čega nastavljaju dalje s poslom. Zaposlenici često preferiraju ovo rješenje nad planiranim korištenjem konferencijskih dvorana.

Konferencijske dvorane

Planirani prostor u konferencijskoj dvorani čini se staromodnim rješenjem, no činjenica je da su upravo ove prostorije ključne za svaki biznis.Neovisno radi li se o sastanku uprave, spontanom timskom sastanku ili povremenom okupljanju HR odjela, konferencijske dvorane nužne su za uspješno poslovanje tvrtke.

Osobne radne stanice

Iako su današnji trendovi uredskog dizajna prilično odmakli od pregrađenih prostorija I privatnih ureda, ostaje činjenica: svi trebamo prostor koji ćemo zvati vlastitim. Osobne radne stanice mjesta su gdje se možemo osamiti i odmoriti misli na nekoliko sati.

Ključni alati za vlastito radno mjesto uključuju dobar par slušalica, radni stol, monitor i ergonomski radni stolac.

Kafići

Činjenica je da se posao ne odvija isključivo u uredu. Povremeno zaposlenici odlaze u kafiće radi kreativnih inspiracija ili ostaju kod kuće kako bi razbistrili misli i napunili baterije

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter