Postoji umjetnost i znanost o rasporedu sjedenja u sklopu komercijalnog uredskog dizajna. Ako sve odradite kako treba, rasporedi su gotovo neprimjetni, a pod time mislimo da nema neobičnih tlocrta i komada namještaja koji vire odasvud… samo prekrasne, primamljive i pravilno poredane stolice i fotelje. Sjedenje mora biti prirodno i primamljivo gostima, zaposlenicima i dioničarima. Nakon godina dizajniranja i opremanja komercijalnih ureda, primijetili smo 3 ključna rasporeda sjedenja koji funkcioniraju u bilo kojem uredu – neovisno o grani djelovanja.

„Bliži“ raspored

Ako namjestite dvije poveće stolice da gledaju jedna prema drugoj, imate raspored sjedenja savršen za važne razgovore u 4 oka, prodajne sastanke, primanje stranaka, neslužbene intervjue i još mnogo toga. Koristeći stolice dizajnirane od akustične tkanine, možete umanjiti vanjsku buku i distrakcije te se koncentrirati na vašeg sugovornika. Duboko sjedalo i obložen naslon svesti će providnosti na minimum. Nemojte se iznenaditi ako lakše sklopite dogovor na ovakvom mjestu, nego u hladnoj konferencijskoj sali.

Raspored „usredotočene grupe“

Manje grupe su brze u rješavanju problema kada se članovi osjećaju opušteno i na istoj valnoj duljini jedni s drugima. Umjesto uspravnog stola s neudobnim stolicama, stvorite atmosferu dnevnog boravka za vaše zaposlenike strateškim raspoređivanjem kaučeva i udobnih stolica ili klupa.Izmjerite kvadraturu prostora za svega četvero do šestero ljudi i postavite još samo poneki stolić. Ovakvim rasporedom kaučeva ili stolica okrenutih jedne prema drugima s tri ili sa sve četiri strane, stvorit ćete mali prostor za sastanke koji omogućava improviziranu kreativnost i rješavanje problema unutar grupe.

„Samac“

Kako su otvoreni uredi i golemi prostori sve češći, istinski je luksuz komercijalnog radnog prostora privatnost. Bilo a se radi o recepciji, moru stolova, pretrpanom hodniku ili prostoru za odmor zaposlenika; privatno mjesto na kojem možete sjesti i opustiti se vrlo je teško pronaći. Zato vam preporučamo da uklopite „samca“ gdje god možete. „Samac“ je stolica ili fotelja koja nudi mogućnost privatnosti pomoću akustičkih pregrada, zidova ili drugim načinom ograđivanja. To je također prostor smanjene buke i drugih distrakcija. Ovakav raspored je također idealan za telefonske razgovore ili pauzu od poslovne strke.

Pomoću ova tri rasporeda sjedenja, omogućit ćete zaposlenicima i upraviteljima izbor pri obavljanju posla. Na taj način, nitko se neće boriti da pronađe prikladno mjesto da sjedne jer će biti dovoljno različitih dostupnih prostora.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter