Delight vam predlaže 10 savjeta za stvaranje zelenijeg ureda i načine kako ih započeti već danas!

Poslovanje bez papira

Pokušajte ograničiti nepotrebno ispisivanje. U suvremenom uredu tiskanje više nije nužno. Neke ideje za ograničavanje upotrebe papira uključuju slanje svih dopisa / obavijesti putem e-pošte i pohranu u oblaku za dijeljenje datoteka. Također možete pokušati koristiti samo proizvode od 100% recikliranog papira i zatražiti pisač za FSC certifikat.

Otpustite plastiku

Zamijenite plastične čaše za jednokratnu uporabu ili boce s vodom i umjesto toga donesite bocu za višekratnu upotrebu. Također možete razmisliti o narudžbi bočica marke tvrtke kako biste se mogli pridružiti cijelom uredu!

Smanjite, ponovno upotrijebite i reciklirajte!

Ovaj se savjet može činiti očiglednim, ali ako se recikliranje predmeta i njegove opcije ne učine lako vidljivim za zaposlenike, pa je time i manje vjerojatno da će ih koristiti. Pobrinite se da vaš ured ima jasno označene i lako pronađene kante za recikliranje. Recikliranje je više od pukog stavljanja starih novina u plavu kantu. Poticanje kolega na ponovno korištenje stvari kao što su mape i bilježnice ili bilježenje na poleđini stranice ne samo da će pomoći okolišu, nego će također pomoći vašem uredu da uštedi novac.

Koristite neotrovna sredstva za čišćenje

Mnogi standardni uredski proizvodi za čišćenje sadrže oštre kemikalije koje mogu oštetiti okoliš (pa čak i naša tijela!). Razmislite o tome da tražite od vaše tvrtke za čišćenje da koristi zelene proizvode ili da se prebaci na onu koja to čini.

Ograničite grijanje i hlađenje

Iako vam se čini da je nemoguće pronaći savršenu postavku za uredsku temperaturu koja zadovoljava sve zaposlenike, nekoliko manjih promjena, kao što je isključivanje termostata preko noći i uvođenje povremenog odijevanja u ljetnim mjesecima, zaista može pomoći u smanjenju troškova. Osiguravanje da je vaš HVAC sustav u najboljem stanju i redovito se provjerava također će vam pomoći da koristite što manje energije.

Pokušajte prebaciti se na eko-friendly uredske grickalice

Podrška održivim proizvodima snack, kava i čaj tvrtke pružajući ih za svoj ured. Budite u potrazi za tvrtkama koje su lokalne u vašem području kako biste dodatno smanjili ugljični otisak. Ne samo da ćete pomoći okolišu, već ćete i poboljšati zdravlje svojih zaposlenika!

Stvorite Zeleni odbor

Postavite tim zaposlenika koji će pomoći vašem uredu u donošenju trajnijih i zelenijih odluka. To će pomoći u obrazovanju cijelog ureda i također olakšati interakciju i suradnju među zaposlenicima koji možda ranije nisu radili zajedno.

Un-Plug It

Prisjećanje na isključivanje svih računala, pisača / fotokopirnih uređaja i druge elektronike koja ne treba ostaviti na kraju dana može pomoći u smanjenju potrošnje energije. Računala se mogu postaviti na energetski učinkovita podešenja s monitorima koji su postavljeni da se ne koriste.

Podešavanja rasvjete

Podešavanje kada i kako koristite rasvjetu u uredu može imati velik utjecaj na potrošnju energije. Pobrinite se da isključite svjetla kada napuštate sobu (ili instalirate senzore pokreta) i razmislite o korištenju prirodne svjetlosti što je češće moguće kao alternativu. Razmislite o uklanjanju svih žarulja sa žarnom niti. Kompaktne fluorescentne žarulje (CFL) i LED svjetla su najbolje ekološke opcije rasvjete za vaš ured.

Zeleno putovanje

Pokušajte poticati zajedničko korištenje prijevoznog sredstva između zaposlenika ili nudite besplatne prijevozne naknade za javni prijevoz. Neki poslodavci počinju davati bonuse vozačima koji voze bicikl i carpool i posebnim pogodnostima za hibridne vozače. Razmotrite mogućnost rada na daljinu, posebno za zaposlenike koji obično voze na posao. To će smanjiti zagađenje i povećati vrijeme zaposlenika.

Primjena čak i nekih malih promjena u uredu može imati velik utjecaj na ublažavanje utjecaja vaše tvrtke na zemlju.

Delight vas ohrabruje da osnažite svoje napore prema održivom poslovanju! Uz male promjene uredskih rješenja primjenjivih odmah do razmatranja održivosti prilikom budućeg preuređenja vašeg poslovnog prostora. Delight Office Solution u suradnji s kompanijom Interface, potiče vas na upotrebu ugljikom neutralnih podnih rješenja kao jednim od načina utjecanja na održivost vašeg poslovanja. Kada dizajnirate i postavite 1000 m2 Interface podnih obloga, nadoknadite ekvivalentne emisije ugljika od jedanaest povratnih letova između New Yorka i Pariza.

Izvor: https://workdesign.com/2019/04/10-tips-for-creating-a-sustainable-office/

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije uredske
trendove i rješenja

Newsletter