Multichrome kolekcija

Opis proizvoda

Inspiriran najnovijim trendovima i istraživanjima u psihologiji boja, svjetski proizvođač modularnih tepih ploča, Interface, lansirao je novu kolekciju, Multichrome.

Razmatrajući utjecaje i istraživanja koje su inspirirale novu kolekciju, Mendi Liming, Direktor Dizajna i Razvoja za Interface, objašnjava: “Radna mjesta kakva poznajemo se mijenjaju i suštinski postaju produžetak naših domova. Danas postoji stvarna potreba za radnim okruženjem koje je usredotočeno na fizičku, kognitivnu i emocionalnu dobrobit radnika, a boje igraju veoma važnu ulogu u toj namjeri.”

Multichrome je dizajniran sa živim i inovativnim bojama kako bi upotpunio potrebu za zoniranjem radnih prostora.

“Korištenje raznolikih boja da bi se definirali specifični prostori ili “zone”, je ključan element vizualne i mentalne stimulacije zaposlenih”, Mendi objašnjava. “Ne samo da ohrabruje zajedničku kreativnost i kolaboraciju, također daje radnicima mogućnost da, krećući se kroz prostor, odaberu idealno okruženje za različite tipove posla.”

Dodajući uzbudljiv nov izgled u Interface portfolio, Multichrome-ove inovativne, futurističke teksture, složene strukture tkanja i mješavine neutralnih i jarkih boja, stvaraju neočekivan izgled osamdesetih, čineći ovu kolekciju savršenom za zoniranje sala za konferencije i neformalnih prostora unutar kancelarija. Kolekcija je inspirirana “Digital Wave” trendom, koji je popularan među mladima i odnosi se na retro, futurističku tehnologiju kroz žive geometrijske uzorke.

Dostupan u 16 boja, Multichrome kolekcija nudi različite količine kontrasta i estetski zadovoljavajuće mogućnosti dizajna.

Multichrome kolekcija je dostupna u kvadratima dimenzija 50x50cm.